Fotball er kanskje verdens mest populære ballsport. Sporten er mellom to lag, hvor formålet er å få en ball inn i målet til motstandernes mål. En fotballkamp varer som oftest i 90 minutter, med en pause halvveis. På banen er det 11 spillere, og de spiller på en stor, rektangulær bane, enten av gress, eller kunstgress. For yngre spillere, som spiller fotball på fritiden sin, finnes det mindre fotballbaner. Det finnes blant annet 7’er, hvor det er kun 7 spillere fra hvert lag på banen, men også 5`er som er vanlig innendørs.

Sporten fotball stammer fra Storbritannia, hvor liknende ballsporter ble spilt, men mye mer uorganisert. I dag er fotball spredt til stort sett alle verdens land, og det arrangeres mange forskjellige turneringer. Både verdensmesterskap og turneringer av andre slag. Det arrangeres også mindre fotballturneringer, eller såkalte cup’er, hvor mindre lokale lag kan konkurrere mot hverandre.

Fotball som fritidsaktivitet

football-1331843_960_720I en alder av seks-syv, begynner mange barn å spille fotball på fritiden. Sammen med for eksempel håndball, er fotball en av de mest vanlige fritidsaktivitetene. Og er veldig populært blant både unge og voksne. På fotballtreninger lærer man alt det grunnleggende for å spille fotball, samtidig som man får gjøre noe gøy. Når man spiller fotball er man sosial, samtidig som man får nye venner. Det er ikke bare barn og ungdom som spiller fotball på fritiden sin, men også voksne.

Mange fotballinteresserte voksne, spiller kanskje fotball på fritiden sin, med venner, eller barna sine. Noen voksne er også med å trener et fotballag, spesielt dersom de har egne barn som spiller fotball.

Når man spiller fotball på fritiden, lærer man mye. Man lærer ikke bare å bli en god fotballspiller, men man lærer også hvordan å være en god lagkamerat også lærer man hvordan å ha en god lagånd. Den store drømmen til mange barn er ofte å bli profesjonell fotballspiller. Ikke alle klarer det, men man lærer mye av å spille fotball på fritiden sin.