Det er mange som ikke har noen spesiell hobby. Kanskje spilte de et instrument som barn, men i voksen alder har man aldri tatt opp spillingen og sakte men sikkert er kunnskapen forsvunnet. Noen har plager eller liker best å slappe av etter lange arbeidsdager. Derfor er det mange som finner en hobby de kan holde på med innendørs, hjemme hos seg selv. Mange bruker tiden på å lese, eller se dokumentarer og spennende filmer. Andre trener styrke i kjelleren der de har et eget rom satt av til formålet, mens noen elsker det kulinariske kjøkken, og er spesialister på spennende og eksotiske matretter.

Matlaging for de interesserte

17065409740_5c72a6b369_bFor matlaging handler ikke bare om å lage middag til seg og familien. Alle land har sine skikker og egne retter, og som matelsker og kjenner av mange ulike retter, er det å holde på med matlaging en hobby mange henvender seg til. Kanskje man har fått øynene opp for det indiske kjøkken, med alle sine kryddersorter. Kanel, chilli, nellik, koriander, spisskum, kardemomme og muskat. De deiligste dufter og sterke tilsetnings-smakene er hva det indiske kjøkkenet er kjent for, når de setter opp de velkjente Masala-rettene med lam, Chana Pindi med kik-erter og nan-brød eller den saftige og krydrende “Butter Chicken”-rettene med velsmakende fileter.

Eller man kan diske opp med norsk husmannskost, med grove kjøttstykker, poteter og flesk. Kål og erter er også ingredienser som lenge har vært sett på som sunn og næringsrik mat for nordmenn med behov for direkte næring gjennom lange og kalde vintre.

Andre igjen elsker kaker. Kaker i alle fasonger og smaker, med deilig vaniljekrem og godt med dynk.

Det finnes utallige bøker og sider på Internett som både skriver om matlaging, ulike matkulturer i forskjellige land og hvordan man skal gå fram når man skal lage kulinariske og herlige retter til seg og sine.