Fritidsaktiviteter med familien

Fritidsaktiviteter kan man både gjøre utendørs og innendørs. De varierer kanskje mest med årstidene, og på vinteren kan man være inne og holde på med dem man liker. En fritidsaktivitet er å dra på fjelltur med familien. Dette kan man gjøre når snøen er på det laveste nivået, nemlig mellom juni og september. Da er det aller best å vandre i fjellheimen. Det er mange turer som er fine, hvor landskapet både er utfordrende og spennende. Både Jotunheimen, Trollheimen, Rondane, Femunden, Trollstigen, Hardanger og Sylane har flotte fjellturer og turer som går over store fjell.

climber-984380_960_720Fjellturer krever en del utstyr, og dersom man starter innerst, bør man ha varmt og pustende ullundertøy. Et væromslag i fjellet kan være farlig dersom det kommer kulde og sterk vind. Videre bør man ha en fjellbukse, med store lommer til diverse kart og annet utstyr. I et godt belte, kan man feste både kniv og vannflaske. Man bør ha en vindtett jakke, men er det varmt, kan man sågar gå i shorts og singlet. Når alle i familien er kledd opp, må de ha tursko eller fjellstøvler. Disse må være ankelhøye og puste godt. De må være gått inn på forhånd slik at man unngår gnagsår og andre plager.

En tursekk for de største

De voksne kan bære tursekkene. Enten man vil overnatte på turisthytter eller sette opp telt, blir det en del å pakke. Skift av undertøy, ullundertøy, en varm genser og så videre er nødvendig. Videre må man huske toalettmappe med tannbørste og så videre. Til slutt må man pakke madrasser, soveposer og teltutstyr. Det er viktig å ha laget godt med niste, samt huske å ha med rikelig med nøtter og sjokolade. Man skal tross alt kose seg litt også.

Når sesongen er over, kan man trekke innendørs, sette inn tursko med skokrem og impregnering, sette på nye merker på tursekken, merke som viser hvor man har vært, kanskje man må sy noen hull eller sømmer som har gått opp på bukse eller jakke. Dette kan man pusle med hele vinteren til man igjen skal ut å oppdage den norske fjellheimen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *