Ridning er en flott aktivitet

Riding er en veldig vanlig sport blant både barn og voksne, samtidig som det er en veldig innholdsrik sport. Man kan velge og vrake innenfor mange forskjellige typer hester, og teknikker. Mange barn starter med å ri på ponnier, men man kan også ri på mange forskjellige raser av hester.

horse-806397_960_720Det finnes mange grener innenfor sporten, som blant annet sprang, polo, galoppløp og terrengritt. Innenfor ridning finnes også mange andre grener som dressurridning, turridning, voltige (som er når man turner oppå hesten) og mange andre grener.

Alle disse grenene kan man utdype seg i, når man har blitt en god rytter, men hele hestekarrieren starter som oftest som en fritidsaktivitet hos barn. Det som er med ridning, er at det er en sport som engasjerer alle de store musklene i kroppen. Man får trent både kondisjon og styrke, når man rir. Sporten gir altså ikke bare sosiale goder og mestringsfølelse, men også god trening. Mange barn starter å ri fordi de er veldig glad i dyr, og da altså hester.

Begynner man å ri, så vil man knytte et spesielt bånd til hester, og andre dyr også.

Ridning som fritidsaktivitet

Som sagt er ridning en veldig populær fritidsaktivitet blant unge og voksne. De aller fleste sin karriere som ryttere, starter som en fritidsaktivitet som barn. Når man begynner på ridning, blir man kjent med mange nye mennesker, man presterer en sport, og man blir kjent med hestene. Ridning er noe man kan gjøre hvis man melder seg på et kurs.

Andre har kanskje en egen hest, og da kan man jo ri når som helst. Det er også en mulighet å melde seg på diverse leirer, hvor man er en hel periode sammen med hestene, og lærer mer om ridning, og hester. På en rideleir får man tilbringe tid med hestene, og skape nye vennskap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *